Strona 1 z 1

utrwalanie żywności

: 02 paź 2020, 20:21
autor: nić
Technologie HPP to technologie obróbki żywności wysokim ciśnieniem. Tak zwana pasteryzacja na zimno. Jakie są zalety hpp? Żywność nie traci swoich właściwości, konsystencji ani smaku.

Re: utrwalanie żywności

: 20 lis 2020, 12:42
autor: tołpia
Będąc w temacie żywności to mnie bardzo zależy na tym, żeby jej marnowanie ograniczyć naprawdę do minimum. Poczytałam trochę na ten temat o doszłam do wniosku, że dobrym rozwiązaniem może być pojemnik próżniowy. Na stronie https://seeyoo.pl/ znalazłam te, na które się zdecydowałam. Dzięki nim żywność dłużej jest świeża więc nie dość ze nie wyrzucam bo jedzenie jest dobre do spożycia to jeszcze na tym oszczędzam. Same zalety :) .

Re: utrwalanie żywności

: 28 lut 2021, 18:29
autor: kamiś
Ja ostatnio zamawiam bardzo dużo produktów spożywczych przez sieć. Rozbudowa sklepów internetowych jest tak dużą że można zamówić praktycznie wszystko. Jedną z moich ulubionych stron ostatnimi czasy stała się https://www.bee.pl/9211-ocet-balsamiczny. Praktycznie każdy produkt można tam zamówić